Han är verkligen fantastisk min lilla häst. Idag red vi ytterligare ett pass på åkern, eller vi började i alla fall där. Körde samma system som tidigare dagar på åkern, öppnor i skritt, trav och galopp, många övergångar och tempoväxlingar i alla gångarter.

Efter uppvärmningen körde vi igång med galoppombytena direkt. Först la jag byten när det kändes bra, typ vart 6:e eller 5:e galoppsprång, sedan vart 4:e, 3:e och vartannat. Eftersom han gjorde alla serie-byten så pass bra direkt så nötte vi inte dom mer utan gick vidare till bytena i varje. Där gjorde jag flera omgångar med två byten i varje, tre, fyra och fem i varje.

Efter ett par sådana så märker jag själv hur jag slappnar av mer, blir för långsam och då slutar han byta haha. Så jag tog mig själv i kragen, red ordentligt och gjorde ordentliga hjälper (missförstå mig rätt men jag liksom ”krokade i benen”, istället för att bara svinga dom fram och tillbaka utan att ha en endaste aning om vad jag håller på med, haha). Och då nä jag var tillräckligt tydlig och inte ”nöjde mig” med 3-5 stycken i varje så gjorde han 7 byten i varje (!!!). Den känslan alltså, och det var så himla lätt! Han är så okomplicerad och fantastisk… Sedan fortsatte jag passet, efter massor av beröm, i paddocken. Där provade jag att göra galoppiruetter och dom blev jättefina redan på första försöket! Efter det jobbade vi lite med traven, vilket jag för tillfället tycker är så jobbigt, känner mig som en mask i kroppen när jag upplever att jag inte sitter ordentligt eller är tillräckligt effektiv, galoppen är så mycket lättare. Pappa hade ställt upp några cavaletti’s i paddocken så jag avslutade passet med att hoppa över dom, vilket också var superlätt och Figo blev riktigt glad över det, gulle-hästen. När vi ridit färdigt så skrittade vi ut en runda. Snacka om ett idylliskt ridpass, inkluderade verkligen allt.