Har redan ridabstinens, helt galet… Hade jag kunnat rida Figo sju dagar i veckan, fyra gånger om dagen så hade jag gjort det. Vi har så himla mycket som vi måste bli bättre på, så egentligen hinns ingen vila med… 😉 MEN självklart vill jag ha en häst som håller och som tycker att dressyr är roligt – så idag blev vilodag inkl. SPA-dag. Figo älskar sina SPA-dagar som består av promenad, värmefilt, biolight, massage+liniment och självklart massor av morötter och pussar. 

MEN jag ville som sagt rida, och jag blir minsann inte en bättre ryttare av att inte göra någonting. Så därför ”dammade jag av” min förra dressyrhäst Grace Q. Hon är en egen uppfödning född 2005 e. Quite Easy. (Figos moster). Har ridit upp till FEI MsvB på 69% med henne, men hon har inte alls tyckt att dressyren varit rolig. Största anledningen att jag slutade rida henne var problemen med bytena och att jag ville lägga all tid på Figo. Hon kokar gärna över och gör lite vad hon själv vill – jag får helt enkelt be och muta många gånger innan jag får igenom min vilja. Eftersom att både jag och hon är så viljestarka så passade vi helt enkelt inte ihop, därför lät jag henne fortsätta vara hopphäst på heltid. Men ibland får jag sug efter att rida henne och idag var en sån dag. 

Alltså på med kandaret, dressyrsadeln och dom fluffiga bootsen. Och gissa vad… Hon var sååå himla fin! typiskt… Det hade varit mycket lättare om det gick dåligt, för isf hade det ju känts som om jag gjorde rätt val att sluta rida henne, men icke. Nu vill jag fortsätta rida dressyr på henne, mamma tyckte dessutom samma sak – och ingen blir gladare än min pappa när han får hästen riden när han inte hinner. Hon höll sig på mattan hela passet, bjöd på fina travökningar och en maffig galopp – Gracie i sitt esse. Vi får se hur det blir i fortsättningen, ska rida henne imorgon igen är planen. Hon är kvalad till nationell MsvB och kan därför hänga med ut på samma tävlingar som Figo  (även om han går St George, åh det vore så roligt!). Enda skillnaden på henne var att hon fått ett kortare steg i traven men det går ju givetvis att ändra på, och hon var lite mer döv för skänkeln – vilket i Gracies fall bara är bra för då kan man RIDA henne och inte bara bromsa. Hmm, måste tänka över detta! Det finns inget som säger att det skulle gå bättre den gången men jag älskar verkligen henne och hon älskar verkligen att vara min häst (eftersom det innebär massor av pyssel och mys).  

Vi är systrar alla fyra.

  

Gullan

  

Finns ingen som skummar som gracie, hade skum över hela frambenen och på bogbladen, haha

  

Finaste Gracie

  

Idag red jag mamma och Bea ihop, så himla roligt!

 

Film kommer ikväll