Iband känns det verkligen som om jag fått Figo för alla mina synder, haha.. Typ som idag när han var en riktig apa att klippa och var ”livrädd”. Detta är en utav hans fasoner som kommit efter att han blivit dressyrhäst. På något magiskt vis så har Figo blivit en ”riktig dressyrhäst” – ni vet definitionen av dressyrhäst som alla hoppryttare pratar om – alltså en riktig mes, haha… Och ibland går det mig verkligen på nerverna, när jag vet att han inte var sånhär förut. 

Minns så väl en utav våra första dressyrtävlingar ihop och Figo absolut inte kunde gå över ett brunnslock som var påväg från framridningen till tävlingsbanan. Han ställde sig på bakbenen och bokstavligttalat flög åt det andra hållet. Det här skulle aldrig hänt på en hopptävling, haha. 

Men i vilket fall så älskar jag min mesiga dressyrhäst över allt annat. Han var så otroligt fin att rida idag, helt fantastisk (tur det för honom annars hade han fått bli hopphäst igen, skämt åsido, haha). Vi provade för första gången att göra bytesserier på båge (så som vi vill att dom ska ligga i vår kür) och som vanligt när vi provat något nytt så gör han det som om vi har gjort det 300 gånger. Bästahästen. Vi gjorde dessutom några ettor och såååå många övergångar (ökad trav- samlad trav och ökad galopp-samlad galopp). 

Imorgon ska jag följa med pappa på hoppträning och jogga Figo lite senare på eftermiddagen.. ☺️