First of all…. Han kändes såå fin! 

Vi kom fram till Åstorp 11:40, trodde att vi var i tid men insåg ganska snart att vi hade väääldigt bråttom. Vi hade tänkt helt fel med tiden, vi hade inte tänk på att jag inte hade knoppat honom… Vi är ju som sagt på meeting och då knoppar jag alltid när vi kommit fram. Men vi hade räknat med att vara där lagom tills att det var dags för mig att göra iordning och börja rida… Paniken som uppstod när jag var klädd i jeans och hade håret utsläppt och Figo stog i transporten utan knoppar, fan. 

MEN snabb som jag är och med hjälp av världens bästa mamma som sprang bort till sekretariatet för att anmäla och sedan borta i transporten, så fixade jag mitt hår på två minuter, bytte om och sedan knoppade Figo på fem minuter… Så rörigt och mitt i allt detta var jag så himla kissnödig, haha… Var redo att hoppa upp på hästen kl 12:05 och då hade jag 40 minuter på mig att värma upp. Ganska bra ändå, för mycket längre än så kan jag ändå inte rida fram innan han börjar bli trött. 

Det blev en bra och effektiv framridning, han kändes med mig, och 10 minuter innan det var dags för mig att gå in på banan så tog jag lite hjälp av spöt, har inte använt det alls på en månad så det var en ren chansning men jag ville ha lite mer go och effekt och det fick jag minst sagt! 

Han kändes fantastisk, mjuk och lyssande. Inne på banan skötte han sig jättebra! Vi red liksom tillsammans och vi fick inga större missar, men piruetterna måste bli starkare  – just nu klarar han inte av att sätta sig mer än vad han gjorde. Ett av bytena efter piruettene blev lite matt. Men travvolterna som jag har jobbat på som en galning på fick vi faktiskt 7,5 på av ena domaren! Det lönar sig att ligga i och öva på sina brister. Även skritten var mycket bättre, han trampade över precis så långt som han kan göra hemma (på tävling har han tidigare blivit kort i i steget och snabb, istället för en steg med övertramp och energi). Vi hade dessutom mycket bättre böjning i Slutorna, både i trav och galopp. Känns så himla bra att det var så många saker som blev så mycket  bättre än tidigare! Dessutom var han jämn hela programmet och ingen ojämnhet alls i traven. Jag hade velat ha lite mer WOW effekt men det kommer! För oss är det bättre att rida mjukt och harmoniskt, det är då han visar sig bäst och vi får mest poäng.

En av domarna hade oss på 67.6% och därmed trea – HUR SJUKT ÄR INTE DET! Jag kommer leva länge på det. Dessutom var det en domare från Danmark och det känns på ett sätt ännu bättre. Dom andra två låg längre och därför slutade vi på 63.816%. 0.194% från ett SM-kval, det kan man tycka känns lite surt, men det gör mig ingen ting! Nu har jag fått bevis på att vi faktiskt kan och att det inte är omöjligt! Det liksom inte så himla många poäng som fattas! 

  

Mamma (världens bästa chaufför, groom och inte minst tränare) och Figo ♥️