J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

Åstorp dag 2

Vi började dagen kl 7 för att åka till Figo och ge honom frukost, han var nöjd och glad och verkade ha sovit gott. När han hade fått frukost var det dags för vår frukost hemma på Tomasdals. Under frukosten träffade vi dom andra som också tävlade och bodde på Tomasdals. Det var en junior (Sara Glennhammar) och en Young rider  (Susanna Hellström). Det var Saras första stora meeting och Susannas första år som YR. Så himla söta tjejer! Vi satt kvar och åt frukost till klockan 10, haha.. 

Efter frukost åkte vi tillbaka till tävlingsplatsen, tog ut Figo och joggade honom. Han var åter igen superpigg (Figo blir aldrig ofokuserad när han blir pigg utan man kan rida på all hans energi utan att han kokar över, det är jag otroligt glad över!) Han kändes dessutom ännu fräschare i traven än på flera veckor så i slutet kunde jag sätta ännu mer tryck och det kändes FANTASISKT. 

Efter joggen kom Lena och Jenny med hotell-äpplen till Figo och när jag hade putsat och gjort i ordning mina saker sångick vi allihop bort och kollade på tävlingarna. Såg Sara när hon red sin fina fina QC, Sara är bara 14 år så hon har 4 år kvar som junior och hon rider så himla bra! Jag hade rysningar när hon red och jag blev  glad för hennes skull när det gick så bra! Hon hade ett jättefint flyt genom hela programmet och hon fick hela 64.550% – alltså WOW! Tänka sig att vara på sitt första stora meeting, som dessutom är en OBS-tävling, och slå sig så in i den tuffa konkurrensen. 

Kollade sedan på GP medan jag pluggade på mitt program och åt lunch. Gick sedan bort till bilen och bytte om 1,5 timme innan ministrar, ringe samtidigt upp min pappa och pratade en stund med honom. Gjorde iordning mitt hår medan mamma, Lena och Jenny började göra iordning Figo. När jag kände att läget var under kontroll så sprang jag bort för att kolla på några ekipage som red samma klass som mig, innan jag sadlade på min häst och började värma upp. Han kändes superfin redan ifrån början och det var en sån härlig känsla. Samlade upp traven och pumpade på bakbenen ytterligre och Figo sa bara JA – hela tiden, bästa lilla hästen. 

Dagens upplägg var en mer samlad trav med mer bakben än dagen innan. Det visade sig vara tvärt emot vad domarna ville ha, dom gillade det inte alls. Därför ska vi i fortsättningen jobba på att få fram en ännu större trav istället för en mer samlad och tillbaka (man lär sig hela tiden..) En av domarna sinkade oss regält, nu efteråt när man har läst protokollet så känns det inte ens som om hon sett min ritt. Vi fick 54% och så dåligt var det verkligen inte, hon drog bland annat ner på min ena serie där jag fick 7 av dom andra och hon skrev ”missade sista bytet”… Har kollat på den där filmen nu säkert 15 gånger nu och jag missade verkligen inte det där sista bytet. Sånt är surt. Överlag tyckte domarna att han såg spänd ut, vilket det inte riktigt kändes som. Safeade åter igen i piruetterna men i ena fick han ändå ett omslag och sånt drar ju ner himla mycket. Och i sista galoppökningen förekom han mig och la bytet innan min hjälp. Ja,ja sånt händer. Ena domaren hade oss på 61.711 och den andra 59.737 – det är jag ändå nöjd med, men 54 är närmare 50% än 60%.. 

Nya tag tills nästa tävling som är i Hästhagen om två veckor! Ska träna på att få till en större trav, få honom att skritta på bättre för just nu i den ökade skritten ser det bara ut som om han är ute på promenad, haha.. Och mycket annat! Jag är mer taggad än någonsin! 

(Håller just nu på att ladda upp film från clinicen….;) ). 

1 Kommentar

  1. Vad du är duktig på att beskriva, kan se er framför mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*