J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

Att lägga upp en ny plan

Efter ”SM:et” så har vårt upplägg ändrats lite såklart. När Figo sattes igång igen i slutet på sommaren så har han känts otroligt fin! Vi har lagt mycket fokus på grunderna och det har verkligen gett resultat! Det är helt sjukt… Givetvis borde alltid grunderna vara fokus men för att kunna komma till PSG på ett år och med alla tävlingar som avlöste varandra i våras så red vi liksom mycket från ”tävling till tävling”, och grundjobbet har liksom hamnat lite i skymundan, men nu är det ändring på det 😉

Figo är inte byggd i uppförsbacke så det har det varit otroligt mycket jobb med… Att få en 180cm stor häst att ”vända” på det sättet (från framdel till bakdel) är inte det lättaste. Men det blir bättre för varje gång! Hade inte Figo varit så fantastiskt samarbetsvillig och positiv så hade den här resan aldrig gått, i alla fall inte på så kort tid! Är så otroligt tacksam att just han är min… Och efter Falkenbergs tävlingen i mitten av oktober (mer om den i ett enskilt inlägg) så har verkligen varje pass bara varit grunder, grunder, grunder.

Jag är så himla tacksam att vi lever i den här världen med alla sorters möjligheter och att kunna få ta emot andras tips och idéer på bara ett klick! Jag läser flera olika hästbloggar varje, även om inte deras hästar kanske är ridmässigt lik Figo så finns det alltid några tips och idéer man kan snappa upp. Har genom detta sett över min och Figos situation, försökt hitta skillander och likheter för att se vad som kan passa oss och kunna anamma detta på bästa vis. Och bara dom senaste veckorna har vi gjort flera små ändringar som har gjort avsevärda skillnader för oss!

Vi har jobbat med ett helt nytt tempo och steg i galoppen som på riktigt känns helt fantastisk, det har varit skit svårt att hitta just rätt läge, men nu sitter det mer eller mindre där och ja – wow. Måste påstå att jag är mäkta stolt över mig själv som kritiskt kunde granska oss och faktiskt hitta en lösning/komma på en förbättring. Den här galoppen är mer harmonisk och inte så ”stampig” som den tidigare varit, nu känns det som om han vilar mer på steget och är mer avslappnad i rörelsen. Jag tänker piruettgalopp, fast mjukt framåt och det har fungerat perfekt!

Samma sak gäller traven. Figo har i grunden ingen ”bra trav”, eller i alla fall ingen flashig dressyrtrav… Men genom olika tips jag snappat upp så har vi nu hittat en helt ny växel. Den traven är inte helt befäst än, men han glänser till och kan nu under längre sträckor bibehålla en större steglängd där han vilar mer på steget än vad han gjorde förut! Och givetvis känns det också helgrymt!

Det gäller hela tiden att lyssna på hästen och vara öppen för förändringar, samtidigt vara lyhörd och känna efter om det ”fungerade för oss” eller inte. Ibland glänser det till för att man gör något man inte gjort förut (kan ju dessutom bli av en slump, haha) och då känner man bara ”Jahaa, är det såhär vi ska göra”. Figo har ju som sagt aldrig gått dressyr på det här sättet förut så det gäller hela tiden att hitta nya sätt som passar oss.

Vi har haft två fantastiska träningsdagar nu för mamma (utb. dressyrtränare, LYX att ha henne till hands hela tiden) där vi båda två fått många ”aha-upplevelser” där Figo verkligen har visat vad han går för och vilken potential har faktiskt har.

Den här vinterträningen kommer göra oss så himla gott! Och jag kan knappt vänta tills 2016 års tävlingssäsong drar igång och vi får visa vad vi går för! Men innan denna säsongen är över så ska vi rida vår 2:a Intermediare 1 nu på söndag – wohoo

Från en tävling i somras

Från en tävling i somras

2 Kommentarer

  1. Vad roligt att få följa er igen ?

  2. Men jaaaa, vad glad jag blev när du äntligen uppdaterade din blogg igen, Jaqueline! Ser fram emot att träffa dig och Figo på diverse nationella tävlingar i vår 🙂
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 J Lindström Dressage

Producerad av WebArtDesignUpp ↑