Idag var en sån dag, back to basics, inte för att något hade hänt utan snarare för att jag hade all tid i världen till det. De senaste veckorna har det blivit mycket fokus på tävlingsridning och förbättra det som varit ”dåligt” på föregående tävling och det arbetet har verkligen gett resultat! 

Dom lugnare dagarna har det varit fokus på lösgjordhet, framåtbjudning och bara skritt, trav, galopp och skänkelvikningar. 

Idag hade jag planerat in en dressyrlektion med mamma och planen var att öva ännu mer dressyr men vi ändrade oss så jobbade vi med sånt som annars hamnar åsidosatt men ändå är superviktigt! 

Vi red:

  • Galopp på mitt volten, ställa utåt – räta ut – öka – samla – ställa utåt igen.
  • Förvänd galopp, öka minska på lång sidan – vänd över banan och enkelt byte
  • Öka på långsidorna med fokus på rakriktning och i förvänd sluta 
  • Trav i hög form men utan krav på vidare kadens, skänkelvikning från meddellinjen fortsatt i samma varv
  • Volt (10m) i trav, ut på långsidan, halvt igenom med skänkelvikning tillbaka
  • Skritt i hög form, bakdelsvändning på stor volt och sedan minska den successivt och fortsätta runt något varv i skrittpiruetten så han hittar takten och rytmen 

Jag är jättenöjd med dagens övningar! Även om detta är sånt som jag gör hela tiden i min vardagsridning i uppvärmingen så är det kanske inget jag fokuserar på ett helt pass. Nu när han tävlat flera helger i rad så är det lugnare mån-ons efter, sedan jogg – dressyr (förberedande inför tävling) – tävling. 

Han tyckte det var jobbigt och kul! Det är verkligen så viktigt att ständigt komma tillbaka till grunderna. Det kändes som ett välbehövligt pass! Vi skippade bytena helt (gjorde bara enkla byten) eftersom hans byten det senaste blivit lite matta…

Tills imorgon ska jag byta tillbaka till mina sprenger sporrar igen, tror han blev extra känslig under fällningen och därav väldigt känslig för dom sporrarna men det senaste har jag känt att han mer och mer blivit som vanligt och idag kände jag att jag hade velat ha mina 3,5cm sprenger med rulle, haha! 

Imorgon ska vi köra ett pass med fokus på traven, hög i formen och framåt. Nu när han blir hög i formen så stannar han gärna upp och det blir mer som passage än samlad trav. Kan visserligen ha att göra med att han inte lyssnar på sporrarna lika bra också. Men det är i alla fall morgondagens fokus!

Hoppas ni som tävlat haft en lyckad tävlingsdag och att ni andra har en riktigt trevlig helg!