J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

SPÄNNANDE VECKA

Bortsett från att jag är lite trött i kroppen så har jag en otroligt rolig helg framför mig! Vi (jag och mamma) ska nämligen ner till Skåne igen för att träna för Rose Mathisen samt att jag ska tävla en dag i Åstorp 😀

Då på fredag åker vi ner, tränar varsitt pass. Jag med Figo och mamma med Grace (hon tävlade i helgen och red på 68% i msvc1 trots att hon missade enkla bytena!). På lördag startar jag int1 kür i Åstorp, dressyrringens kür cup och mamma tränar för Rose. På söndag rider vi avsnitt pass till för Rose innan vi åker hem. Så ska vi bo på hotell, äta god mat, vara på spa-t. Det behöver vi ❤️


HELT SLUT

Igår efter kl 14 var första gången jag andades ut sedan förra tisdagen, första gången jag hade ett par minuter över. Mitt schema har verkligen varit fullt men det gör mig absolut ingenting. Jag visste såklart att jag skulle bli trött och exempelvis behöva sovmorgon idag (tisdag) men igår efter att jag ätit lunch vid 14:30 så blev jag helt utslagen.

Fick väldigt ont i huvudet, mådde illa, lite yrsel och kände mig febrig. Väldigt likt influensa symptom för min del, fy sjutton alltså. Jag åkte hem till lägenheten strax där efter och sov resten av kvällen.

Idag sov jag ut (till kl 7, haha…) och ska strax laga frukost innan jag åker till stallet vid 9. Nu har jag helt plötsligt bara 3 hästar vilket känns helt otroligt, som om jag inte har något alls att göra nu haha…

Igår fick Chocolate och Figo behandling av en ny equiterapeut (som vi känns väldigt nöjda med hittills) så dom ska få gå varsin promenad och stå under värmefilten idag. Den tredje hästen är ett sto som heter Nicki som kom hit i lördags för 1-1,5 månads träning, spännande! Hon ska jag jobba ifrån marken.

Sedan har jag ju även en 4åring som är dräktig som jag verkligen borde rida, men jag har haft fullt upp hela vintern. Samt att jag ska rida pappas ena sto en gång till två gånger i veckan, vilket heller inte hunnits med senaste månaden för att jag haft så många hästar i träning. Känns bra att komma igång med dom igen. Så det var visst inte bara 3…. 😉


NÄR MAN ÖVERTRÄFFAR SIG SJÄLV

Jag har i en månads tid haft hemma ett sto som verkligen gett mig en riktig utmaning. Jag visste innan hon kom att hon hade problem med att galoppera och att hon hade protesterat en del, men jag kunde inte inbilla mig hur mycket 😉

Första 1,5 veckan longerade jag henne endast. Hon visade ifrån början att hon hade väldigt svårt att galoppera och kunde bli ganska arg och jag tycker att alla hästar ska kunna skritta, trava och galoppera på lina innan det ens är aktuellt att hoppa upp. Jag tycker dessutom att det är bäst att ta ”fighten” ifrån marken istället för uppe på ryggen och det visade sig vara helt rätt.

Det tog 3-4 dagar innan hon ens galopperade på lina och ytterligare några dagar innan det blev utan så mycket protest och lättare för henne, men ett tag tänkte jag ”jag kommer aldrig komma upp på den här hästen, dom får komma och hämta henne”. Jag jobbar ju egentligen med att utbilda hästar och lösa små problem men detta var ett riktigt äpple att bita i och mer än vad jag är van vid. Min tjejkompis sa ”fast är det någon som löser det, då är det du”.

Första gången jag hoppade upp kom vi knappt en meter. Longeringen hade hon dock tagit bra och nästa gång jag hoppade upp hade jag hjälp ifrån marken som stod med longeringspisk. Jag hade lärt henne gå fram för ljudet som blir när man snärtar till med pisken i luften och fick en otrolig hjälp utav det när jag väl hade hoppat upp, så andra gången jag red både skrittade, travade och galopperade vi och sedan fortsatte det framåt.

Jag varvade uppsuttet och longering varje pass eftersom hon började kännas trygg med longergingen och där visste hon vad hon skulle göra. Innan varje gång jag red henne så longerade jag också, testade att bara hoppa upp direkt men då var hon genast mycket grinigare.

Hon åkte hem i lördags och då visade jag henne för hennes ägare och hur dom ska/måste jobba vidare. För även om hon skrittade, travade och galopperade med mig uppsuttet så har dom mycket jobb kvar. Sista veckan hon var hos mig hade hon verkligen börjat slappna av och sökte sig till och med neråt, framåt både i longering och uppsuttet. Ägarna sa att det var det bästa dom sett henne gå någonsin och det känns såklart otroligt bra!

Jag är så stolt över mig själv som faktiskt lyckades att hitta en lösning och få hästen ridbar, trots att jag trodde att det aldrig skulle gå ifrån början. Man kan uppenbarligen mer än vad man tror och nu hoppas jag bara att det går bra för dom tillsammans henne ❤️


30 LEKTIONER

Denna veckan har varit sjukt intensiv och än är den inte över! Jag kommer ha inte mindre än trettio lektioner medräknat de 9 jag har imorgon. Jag har, som jag sagt till er tidigare, att jag verkligen lärt mig att gilla att ha träningar och verkligen vuxit i rollen med det! Det ger mig inte bara massor inför kommande ekipage som jag ska träna utan det ger mig verkligen mycket för min egen ridning och när jag får hästar i träning.

I onsdags var det träningar i Herrljunga, sedan hade jag ett par lektioner hemma i torsdags och denna helgen så har jag hållit i en dressyr kick-off på Ulricehamnsbygdens Ridklubb. Både där och i Herrljunga var det många nya ekipage som jag aldrig har tränat och det tycker jag är extra roligt även om det också medför lite ”press”, men oftast så hittar man problemen eller det som brister i ridningen ganska fort och kan jobba vidare med det 🙂 Älskar ambitiösa elever och när alla kämpar på med sina egna hästar så motiverar det samtidigt mig att bli ännu bättre med mina egna!


DUKTIGA EKIPAGE

Igår var en fantastisk dag! Började tidigt med att åka ut till stallet för att fixa färdigt innan det var dags för träningar i Herrljunga. Ett gäng hästar skulle ridas innan och såklart mocka/packa hö och kraftfoder.

Jag gillar ju att hänga i stallet och gör det gärna hela dagarna, haha. Jag har verkligen hittat min plats där jag känner att jag utvecklas som människa och utmanas på ett positivt sätt, är så tacksam för att jag valde att starta eget! Men på bland annat onsdagar så ska jag iväg efter lunch för att ha träningar och då måste jag vara effektiv. Det jag vill komma till är att annars så är jag gärna i stallet till sent på kvällen och även om jag har mycket att göra så ser jag till att inte stressa mig igenom det. Men när jag ska iväg så måste jag fått saker och ting gjort snabbt utan att det blir dåligt gjort! Det går jättebra och just på onsdagar försöker jag se till att hälften av hästarna har vilodag.

Så igår var jag tillbaka i Herrljunga och hade träningar, jag var ju där förra våren/sommaren/hösten men sen lades det på is av flera anledningar men nu är vi igång igen! Alla 8 ekipage var så duktiga! Där är det mest hoppryttare och det är kul att dom känner att dressyren behövs för att bli bättre i hoppningen. Väldigt fina hästar och jag som själv rider på en fd hopphäst tyckte att många av dom har kapacitet för att bli bra dressyrhästar, hehe 😉


PONY POWER

Åh jag har så fina ponnysar i stallet just nu! Både Stackarps Pascal som gått SM flera gånger och nu även Welaniee som förhoppningvis kommer gå SM i framtiden. Det är så kul att rida och utbilda dessa talanger ❤️ Hade Pascal varit 30 cm högre hade jag köpt honom direkt!

Pascal ❤️

Nu har jag gjort iordning båda ponnysarna och min vän Carin kommer så ska hon hålla den ena medan jag rider den andra och sen byta! ❤️


« Äldre inlägg

© 2018 J Lindström Dressage

Producerad av WebArtDesignUpp ↑