MAGISK

Om Figo kändes fin igår så var det inget emot idag 😍 Heeeeelt magisk! Superlösgjord men med massor av power och tryck när jag bad om det. För varje pass så blir han lite bättre och förra veckans träningar på Gränsbo har verkligen hjälpt oss en bra bit på vägen så idag kunde jag börja där vi slutade förra veckan.

Jag värmde upp som vanligt, fokus på lösgjordheten och att han skulle lyssna kvickt för skänkeln, mycket tempoväxlingar, stora vägar och skänkelvikningar. Han var liksom helt med mig från att jag kortade tygeln.

Sen när vi hade värmt upp kände jag först på traven där jag gjorde honom ännu lite kvickare och fick honom att trycka på genom hela kroppen (helt magisk) sen från det fattade jag galopp och gjorde först lite tempoväxlingar längs långsidan där jag ökade lite till och minskade lite mer än när jag värmde upp. Sedan kände jag på piruettgaloppen och den var så bra. Han gjorde precis så som vi blivit tillsagda att göra av Rose och han hade fattat grejen kändes det som. Så härligt! Provade även kvartsvändningar och dom blev jättebra! 😃

Efter det gjorde jag några bytesserier innan jag bröt av till trav och gjorde lite skolor så som dom ligger i Int1 och i min kür samt testade två travökningar, även detta blev riktigt bra!

Vi red ett relativt kort pass på 30-40 minuter och upprepade ingenting om det kändes bra ifrån början, ville bara känna igenom honom idag och så tränar vi ordentligt senare i veckan🌸

Haha, förlåt om det här inlägget blev alldeles för peppigt och glatt 😂 men han var så himla fin idag 😍 Nu är jag hos bettfys igen innan jag ska hem och rida resten av hästarna!

Min stjärna, ett år sedan vi blev tvåa i Int1 på Grevagården 💙


LÖSGJORD

Alla hästar var så duktiga idag, man framförallt Figo. Alltså WOW. Det var första riktiga passet (joggade visserligen bara) sedan Gränsbo förra onsdagen och han var helt magisk. Som en riktig gummiboll, så lösgjord, kvick för skänkeln och verkligen avslappnad. Det kändes att han var glad att vara tillbaka och jobba!

Vi red ca 30 minuter, red mycket öppnor i alla gångarter för att hålla honom lösgjord hela tiden. Där kommer jag åt honom direkt eftersom jag lägger om innerskänkeln på ett bra sätt och möter upp med ytterhanden helt naturligt, älskar öppnor!

Imorgon ska jag rida lite mer men samtidigt rida ett kort pass om allt känns bra, imorgon är ingen dag för att nöta utan bara stämma av.

Tänk att han är min ❤️


LUGN HELG

Alltså hela den här helgen har varit så lugn och det har varit så himla skönt! På kvällarna har vi haft middag med vänner och även ikväll (3 kvällar i rad) men ändå lugnt på dagarna.

Welles ägare var hemma och red, hon brukar komma varje söndag och sköter sig själv, planen var att rida ut Figo och Russel idag men skulle först åka med mamma en sväng till Jönköping då vi behövde köpa en del grejor till stallet och hem till dom. Vi ska nämligen göra om eller snarare förbättra ett utav våra stall med bättre belysning, vatten osv så det behövdes en del till det. Vi skulle bara vara borta en stund men kom inte hem förrän nu 😅 och istället då för att stressa runt i stallet med hästarna som En virvelvind för att hinna innan middagen så får dom helt enkelt vila idag. Inte likt mig men det kändes bäst idag!

Imorgon är det ny vecka och fullt upp! ❤️


LÖRDAG

Idag har varit den lugnaste lördagen på väldigt länge! Hästarna vilar och den enda som egentligen gjort något idag är Figo som longerats efter två vilodagar med vila helt och hållet. Dom går ute i hagarna ca 12 timmar om dagen därför har han inte ens gått i skrittmaskinen eller så heller, ville att han skulle få vila helt och hållet. Har bara haft inne honom för att borsta och biolighta. Men idag longerades han 20 minuter väldigt lugnt. Imorgon skrittar vi ut och sen börjar jag rida som vanligt igen, då har vi 2 veckor kvar tills nästa tävling.

Så idag var jag färdig i stallet (fixat Figo och mockat) vid 13, när hände det senast?! Och jag var inte i stallet förran 10:30. Det är så galet bra väder idag så jag fixa lite med staketen och sånt som man inte hinner annars (eller väljer att inte göra för att det ösregnar hahaha). Vägrar att åka hem och sätta mig i lägenheten en dag som denna, så har bett min sambo komma hit för att slå i några stolpar så jag kan fixa en ny hage till Figo och Grace.  Nästa tävling är i Ljungby där vi rider sista kvalet i Int1 Kûr-cupen, vi blev ju två i Strömsholm (bilden) i cupen och är som det ser ut nu vidare till finalen på Elmia.


TORSDAG

Idag har varit en ganska lugn dag. Började dagen med frukost tillsammans med min sambo, så himla mysigt. Sen åkte jag ut till stallet, klappade på Figo och hade en lektion.

Efter lunch skoddes Figo och jag tränade Welli. Är helt fullmatad med inspiration efter mina dagar på Gränsbo så passet gick riktigt bra! Det kändes jätteroligt och imorgon är det på’T igen 😉 Mamma fick rida Russel för att hennes Grace har skadat sig och hon var så ridsugen.

Figo vilar ett par dagar men imorgon har jag desto mer att rida och ska förhoppningvis hinna med min treåring också!

Nu har jag landat på soffan igen efter att ha planerat om typ alla våra växter här hemma.


NYA ÖVNINGAR – GALOPPIRUETTER

(Videor i slutet som visar lite mer, före och efter)

En sak som vi fick mycket hjälp med nu nere på Gränsbo var galoppiruetterna. Han har alltid hävt sig runt och satt alldeles för mycket vikt på bakbenen. Det är inget han gör för att han är dum han vet bara inte hur han ska göra istället för att jag inte hittat eller tidigare fått hjälp genom ett bra system som kan ta oss ur det.

Så, han måste bli kvickare och inte sätta sig så mycket samt behålla lösgjordheten och tänka framåt.

Vi började med piruettgalopp på långsidorna, där har jag alltid haft lättare att hitta en bra galopp och det gjorde vi även nu, men det är så fort jag börjar vända som han trasslar till det.

Sen fick jag gå på en liten fyrkant och göra kvartsvändningar. Red jag ”som jag brukar” blev dom dåliga/häviga direkt.

Men det löste vi genom:

• Inte tänka mer samling alls utan bara vända runt utan att sätta honom mer på bakbenen (rätt så självklart men behövde ha det i tanken hela tiden, tänka framåt)

Flytta ut och ner ytterhanden från halsen, ganska mycket, och sen visa vägen (lite) med innerhanden

• Lyfta ut knäna från knästöden så att jag kan driva honom och påverka honom ingen snabbare takt än den han själv går i. Om knäna sitter fast blir det mycket svårare för mig att driva honom i någon annan takt än den han redan går i

Vi fick verkligen jättebra ordning på kvartsvädningarna, sen när vi provade helpiruetter så blev vissa bra och andra inte, men tidigare har ju inga blivit bra. Där måste jag även tänka öppna både in och ut ur piruetten för att komma åt honom ordentligt och ha honom lösgjord. Jag ska fortsätta med kvartsvändningarna och bli ännu tryggare i dom och sedan vända lite mer men kanske inte en helpiruett direkt. Samt att jag absolut inte får låta honom bli hävig någongång för då kommer han inte förstå att han inte ska göra så.

Såhär blev det förra tävlingen, visserligen ett extremfall..

Och såhär fick vi jobba med det i Gränsbo, ni ser att jag knappt sätter honom alls va? Utan verkligen bara försöker galoppera runt.

Hoppas ni tyckte det var kul med ett sånt här lite längre inlägg!


« Äldre inlägg

© 2017 J Lindstrom Dressage

Producerad av WebArtDesignUpp ↑