J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

INTERMEDIARE 1b

Jag har ju som ni vet funderat lite fram och tillbaka angående u25. Jag har stressad över att bytena i varje har krånglat och det har faktiskt känts lite hopplöst. Men nu när dom faktiskt börjar falla på plats så känns allt mycket bättre! Piaffen är inte perfekt men han trampar på fint och passagen är bra om än lite långsam men det jobbar vi på och den blir bättre för varje gång!

Så att, jag har nu bestämt mig för att åtminstone försöka ta mig an u25 klasserna. Vi vill helst börja med en IntA men det finns bannemig inte en enda 😬 Så då blir det istället Int1b, den är lite svårare men vi red igenom det programmet igår och det var inte så värst illa! Känns helt otroligt att vi ska göra detta 😱 Om det går ok så rider vi någon IntII och så får vi ta det där ifrån. Man behöver få 63% i IntII för att kvala till u25 SM, det kommer bli supertufft men med en jäkla massa tur kanske det kan gå 😉

PUSS


KANDAR

Jag har, som ni kanske vet, inte ridit Figo på kandar sedan juni (ca) förra året. Han kändes ganska stel på kandaret och jag red på det jämt för att han gillade inte att byta mellan kandar och träns så jag hade ridit konstant på träns i ca 2 år. Men för att inte göra detta inlägg allt för långt så testade jag helt enkelt att byta till träns av olika anledningar 😉 Och det var som att få en helt ny häst!

Nu i flera månader har han alltid varit väldigt lösgjord och fin i handen på träns. Men efter senaste träningen för Jenny så bestämde jag mig för att testa kandaret igen. För ibland när jag driver på och vill ha mer tryck så spänner han till käkarna och springer bara på framåt istället för att växa ”uppåt”. Med kandaret har jag som ni säkert förstår honom lite mer inramad.

Så i förra veckan red jag tre pass med kandaret. Första passet kändes bra och jag fick exakt den effekt jag var ute efter. Andra passet kändes också ok, då joggade vi mest och jag fick fokusera lite mer på att hålla honom lösgjord då han spände till i vänstersidan emellan åt och gapade lite. Tredje passet var inget superpass vad gäller lösgjordheten 😉 Han var hemsk i vänstersidan speciellt när jag skulle jobba med piruetterna och fick därför rakställa honom helt för det gick inte ställa till vänster, det känns som om betten på något vis hakar i varandra. Å andra sidan gjorde han 15 byten i varje sedan, hehe…

Innan tyckte jag att det var så fult att rida på träns och kunde inte förstå dom som red svår klass med det och samtidigt känns det som ”jaha, hen kunde aldrig lära sin häst att gå på kandar”. Nu tycker jag att det ser hemskt ut med kandar och att man ska behöva så mycket skrot i munnen för att klara av att rida sin häst. Och som pappa säger ”det är ju helt fantastiskt att ni kan göra alla dom där rörelserna utan kandar för att din häst är så lydig på träns”.

Summan av kardemumman är att jag personligen inte gillar kandar på Figo och han är heller inte överförtjust. Det går säkert att rida på emellan åt men det är inget jag kommer rida på hela tiden. Om vi ska/kan/vill rida u25 SM så säger reglerna att vi måste rida på kandar så då har vi inte så mycket att välja på 😬


ONSDAG

Äntligen har vädret hos oss blivit lite bättre, det kom ytterligare en del snö inatt men nu är det uppehåll. Hade varit en perfekt dag att ägna åt ridning och träning, men jag ska jobba i butik!

Jag jobbade ju 3 år i inredningsbutik och som florist innan jag bestämde mig för att starta eget. Jag är otroligt glad över att jag bestämde mig för det, hade aldrig orkat med att vara så bunden och jobba 10-18 och ta hästarna i superstress innan och efter. Men en vän till mig äger en inrednings-/klädbutik och hon är iväg på inköpsresa i två dagar och då hjälper jag självklart till! Det är trots allt ganska kul att emellanåt få sminka sig och inte lukta häst en hel dag 😉

Har redan varit ute i stallet och mockat och fixat mat till hästarna och åker antagligen förbi där en sväng på vägen hem och kollar till dom och går promenader med dom nu när dom gärna blir stillastående pga vädret trots att dom har stora fina hagar.


STORM

Jäkla väder alltså, det blåser verkligen storm här. Figo är alltid världens snällaste men Chocolate var lite mer påverkad av att det slog i dörren och plåten på ridhuset, men absolut inte så att han blir farlig! Visserligen bra miljöträning men tråkigt när man inte heller kan rida till 110% som man hade planerat.

Figo reds på kandar för första gången på säkert 7 månader men det skriver jag mer om i ett annat inlägg.

Nu har jag precis ätit lunch, ska mocka/packa hö och sedan rida ponnyn 😊


NY VECKA

Jag är inspirerad att rida och fortsätta utvecklas med dom andra hästarna hemma efter helgen träningar för Jenny. Jag är väldigt ordentlig och tycker oftast att jag har en plan med min ridning men Jenny är som ett wake up call varje gång och jag känner när jag reflekterar över min ridning att jag mest såsar runt och inte kräver tillräckligt 😉 (så illa är det inte men känns ändå lite så 😅).

Så nu ska hästarna tränas 😉👍🏼 Chocolate och jag ska debutera på tävlingsbanorna om några veckor och det blir första gången för hans del! Så denna veckan ska vi förhoppningsvis komma iväg och rida i ett annat ridhus.

Onsdag-torsdag ska jag jobba extra i en butik 10-18 så just dom dagarna får hästarna ta det lite lugnare (longering och vila).

I övrigt är veckan ganska oplanerad!

Världens finaste Figo ❤️


TRÄNING JENNY 2

Kände att förra inlägget blev så långt så här kommer del 2

Som ni säkert förstår så gjorde vi lite mer än bara byten i varje, även om det var helgens fokus.

Vi fick för första gången prova på att göra galoppsaxen så som den är i Grand Prix och där fick man verkligen hålla tungan rätt i mun 😉 Jenny sa dock att hon har sett rutinerade GP ekipage göra galoppsaxen mycket sämre och detta var trots allt bara vår första gång! Vi kommer inte rida GP saxen än på ett tag men om vi börjar träna på den nu så ligger vi ”steget före” sen när det väl är dags.

Vi avslutade helgen med att jobba lite med piruetterna, som har blivit så mycket bättre! Det är faktiskt något jag tränar väldigt sällan på, men det har faktiskt gjort att jag känner att Figo har landat och förstått dom mycket bättre. Vi gjorde det bästa piruett-jobbet någonsin och det är som natt och dag om man jämför med förra året vid samma tid. Jag måste tänka på att hålla honom kvick, lösgjord, och att han ska ”vara nära marken” för han blir gärna långsam och nästan stegrar sig runt för att han sätter sig så mycket.


« Äldre inlägg

© 2018 J Lindström Dressage

Producerad av WebArtDesignUpp ↑