Kom fram till tävlingplatsen lite för sent… Planen var att gå med Figo så fort vi kommit fram sedan ställa in han på transporten igen och 1 timme och 20 minuter innan start ta ut och göra iordning honom. Men eftersom vi var lite sena så tog vi ut han 1 timme och 40 minuter innan så mamma promenerade med honom när han var iordninggjord medan jag tog på mig mina saker. 

Värmde sedan upp som vanligt, tyckte han var lite oengagerad i början men fick efter ett tag lite mer ordentlig snurr på honom! Han gjorde ett väldigt fint piruettarbete och glänste till väldigt fint i traven bitvis. 

Väl inne på banan så var underlaget stenhårt, och Figo blev därmed tassig och matt i traven. Som tur var syntes det inte på samma sätt som det kändes med vi hade inget GO. Han skötte dig bra i traven gjorde fina ökningar, skritten var också bra men missade ena skrittpiruetten. När jag sedan skulle fatta galopp förekom han mig och fattade galopp själv – där korrigerade jag honom, saktade av och fattade efter några skrittsteg en ny galopp. Det skulle jag inte gjort, men allt kom som en reflex för han fattade så långt innan K. Ena galopppiruetten fick vi 7,5 på tjohooo!! Och gjorde fina serier. Jag var nöjd eftersom vi inte hade så många missar och även om det kändes tassigt så var det ett jämnt program utan massor av toppar och dalar! 

Vi fick 62.588%, och jag kände när jag hade ridit färdigt att det inte skulle räcka hela vägen. Idag var det dessutom bara 4 stycken som fick över 64%! Av ena domaren fick vi 64,868% så det känns inte omöjligt! 

Jag är så himla glad över min häst, som är så himla positiv och glad! Världens härligaste kille helt enkelt, som snällt står på transporten i 5 timmar och nu 5 timmar hem igen och ändå är så otroligt glad. Imorgon åker vi dessutom till Dagstorp (Skåne), hoppas verkligen på ett bättre underlag och en lika glad häst!