Försökte ta det lite lugnare igår för att ladda upp, spenderade därför förmiddagen med Grace och var inte ute installet förrän kl 16:30 (tog en välbehövd powernap innan det också…;)). Hämtade in Figge från hagen och gjorde i ordning honom för ett förberedande pass inför tävling. Figo går som bäst dagen efter ett ordentligt pass. Min ponny Sissi behövde vila innan tävling för att vara i sitt esse. Men vi körde alltså ett dressyrpass igår på utebanan. Och gud va skönt det är att kunna rida ute! Underlaget där är fantastiskt och att rida i varm eftermiddagssol är underbart. 

Figo skötte skig riktigt bra, han var med mig hela tiden. Uppe i fronten och han jobbade på riktigt bra med bakbenen, jag behövde aldrig gå in och rätta till, det är skönt stt slippa det dagen innan tävling. Red många slutor i galopp och fokuserade på böjningen i bålen vilket vi fick kritik för på förra tävlingen. Han har svårare till vänster men det går bra om man jobbar med det. Fortsatte sedan med piruttgaloppen och när vi började vända fokuserade jag på att han inte skulle förekomma mig. Det gick bra när jag red på en liten ”fyrkant” och bara vände i hörnen, men när jag gick in och skulle göra en piruett på linjen så ville han vända direkt. Red då några linjer i samlad galopp, gick över till piruettgalopp och fram igen. Sedan när jag väl gick in och vände i en halvpriuett så gjorde han det jättebra! Fortsatta med helpiruetter åt båda håll vilket också gick bra. Fina fina häst… Avslutade passet med att jobba övergångar mellan samladtrav och passage, det är kanske över vår nivå för vad vi tävlar just nu, men så småningom om är ju Intermediare målet och passagen är toppen för Figo för då måste han verkligen samla ihop heeeela sin kropp och jobba över bakbenen. 

Resten av kvällen bestod av att tvätta Figo och sedan  packning och åter packning. Imorgon åker vi som sagt till Hästhagen och tävlar fram tills på måndag, det ska bli tre roliga dagar men åh vad mycket packning man måste ha med sig! Älskar att få packa och organisera.. När allt var färdig packat och inlagt i tävlingsskåpet så hjälpte pappa mig att lasta in allt i släpet – TACK! 

Nu är klockan 21:30 och jag är helt slut… Sägen väntar och imorgon ringer klockan vid 5! 

   

Lill Figge ser ut som en kanin, eller åtminstone som om han har sett en, haha! ♥️