Godkväll! 

Har nyss kommit in ifrån stallet efter ett joggpass på Figo. Han skötte sig så himla bra och allt kändes verkligen toppen, trots att det var ett pass utan krav på samling och tävlingsform. 

Idag ville jag bara ha låg nacke med aktiva bakben och att han skulle jobba runt över ryggen. Han var med redan ifrån start. Red med breda händer och drev lugnt med skänkarna. Redan i skritten skummade han rejält imunnen och Figo har tidigare varit som ett sandpapper i munnen när man har haft kandar men han har under detta året börjat skumma mer och mer även om det fortfarande är ganska lite skum i jämförelse med andra hästar. 

Vi började med att skrittade på stora volter och såg till att jag hade kontroll på bakbenen genom att flytta bakdelen ytterst lite innåt och utåt. I traven red vi först på stora volter och bytte ofta varv. Fortsatte med serpentinbågar med skritt övermedellinjen och såg till att han var aktiv i skritten och in i traven. Vidare i galoppen red vi först på fyrkantsspåret, sedan stora volter och när jag hade ridit igenom höger och vänster galopp och sett till att han hela tiden var igång och jobbade med hela kroppen så fortsatte vi även där med serpentinbågar och bibehöll samma galopp hela tiden.

Han kändes verkligen så mjuk, smidig och lyhörd idag! Imorgon blir det ytterligare ett joggingpass och på lördag ska vi åka till Sämsholm och rida igenom St George och FEI Mästerskap (MsvA).