Han är allt bra min underbara häst… Idag körde vi ett pass ute på åkern, tänker vägra paddock och ridhus så länge det är bra väder, med undantag för dressyrträningar – då blir det ridhus. Figo trivs inte alls med underlaget i paddocken och det dammar endel, så där hade vi nog inte ridit ändå.

Idag bjöd han i alla fall på ett riktigt fint pass ute på åkern. jag började passet med många öppnor och slutor både i skritt, trav och galopp. Han kändes fin i formen, väl på bakbenen och uppe i fronten. Dock sviktade lösgjordheten till och från, med det är främst för att jag inte tar igenom tygeltaget ordentligt. Driv med skänkel – fånga upp i handen – lätta i handen. Vi avslutade passet med att göra lite byten.

Jag vet att han blir väldigt lösgjord i kroppen av bytena för att han använder hela kroppen. ”Ettorna” har störst inverkan på hans lösgjordhet och han gör verkligen ettorna så himla fint. Nu gör vi 5 stycken som rinnande vatten, kan få till fler men då får vi kämpa på lite till. Nästa steg på tävlingsbanorna är ju dom högre Intermediarie-klasserna. Då behöver vi kunna göra 7 stycken ettor på raken (och piaff, hehe). Förra året fick vi med lite tur till 10-12 ettor så det ska inte vara omöjligt 😉

DSC03067 DSC03068 DSC03070 Här har vi en liten kille dom ville komma in ifrån hagen, han älskar verkligen att få arbeta. Inte ens sommarbetet lockar lika mycket som att få komma in och bli omplysslad och tränas.