Alltså, min största dröm vore att få sätta upp alla er på Figo så att ni får känna hur otroligt fin han är att rida nu. Han är verkligen helt magisk. Vi tränade för mamma idag på morgonen (helt klart bästa starten på veckan) och han var så sjukt fin! Avspänd men hade samtidigt massor av tryck i gången och kadens. POWER.

Efter förra tävlingen kände jag verkligen att vi hade tappat kvalitén i traven helt och hållet, otroligt platt och tråkig helt enkelt, så vi har fokuserat supermycket på det sedan dess och det har verkligen gett resultat! Nu kan jag lätt sätta tryck i honom och liksom få igång traven genom att tänka passage med snabba steg och att han i det sen ska länga ut steget en aning fast med samma känsla, alltså wow.

Det enda jag tänker är ”varför har jag inte kommit till detta arbete tidigare” men det är helt klart för att han inte varit redo.Det har gått korta bitar med hjälp av spö men han har tappat det direkt.  Han rör sig sedan innan mycket mer än vad han gjorde när jag tog över honom för tre år sedan, men nu har han liksom 100 växlar till. Är samtidigt så orolig för att det här helt nya rörelsesättet ska göra att han inte orkar/håller, så nu varvar vi arbetet ännu mer än vanligt och jag är supernoga med att vi varje vecka bara kommer ut i skogen och lufsar runt. Måste variera arbetet så att jag aldrig tröttar ut honom helt och hållet (som flera dagar av dressyr skulle göra) och samtidigt håller honom glad med uteritter och hoppning.


Det här inlägget kanske blev lite spretigt, haha, men kontentan av det hela är att det känns som om jag har fått en helt ny häst (skämtar inte) och idag när min syster Beatrice kom in i ridhuset så sa hon ”JÄVLAR vad han rör sig” – då är det bra!