Det kanske konstigaste på min packningslista, men det mest givna för mig, är nog fönsterputset! Haha… Och varför har jag med mig fönster puts då undrar väl ni… 😉 

Jo det är som så att mina dressyrstövlar är lackade och jag blev rekommenderad av Skara Hästsport att använda fönsterputs på stövlarna för att få dom superblanka! Och dom blir verkligen superblanka, det är världens bästa grej. Till vardags drar jag bara av stövlarna med en fuktig trasa 🙂 

Fönsterputset använder jag dessutom till att putsa av pannbandet med. När man putsar tränset med sadeltvål så går det inte komma undan att stenarna på pannbandet blir dassiga i färgen. Och även när man försöker att inte putsa stenarna så blir dom ändå dammiga när man rider ut eller om det är dammigt i ridhuset.. Så vill ni ha ett skinande blankt pannband använd fönsterputs 🙂 Har även hört att man kan använda aceton, men det känns som om det kan slita ganska mycket på både lädret och stenarna!