Det händer mycket på kort tid. Han är så smart min lilla häst. Bara man ger honom tydliga instruktioner så känns det som om han anammar och tänker över allt på egen hand, haha. I onsdags på träningen la vi lite mer fokus på piruetterna. Att han inte ska vända innan mig, galoppera i en bra och stadig takt och sätta sig lagom mycket (Figo sätter sig gärna för mycket och då blir det väldigt svårt att göra riktigt bra piruetter). Tränade igen igår och då var piruetterna genast mycket bättre! Det är så kul när man hittar rätt sätt att rida så att han förstår mig. Han har ju precis blivit dressyrhäst så det finns liksom ingen färdigskriven manual…

Har även börjat träna mer på passagen och piaffen. Passagen gör han riktigt bra justnu och piaffen känns det som om han fattar mer och mer för varje gång – även om det är långt ifrån en tävlingspiaff så känner jag ändå att han fattar grejen. Extra kul är att Marion, som jobbar hos oss, har fotat och filmat igår på träningspasset. Jag får filerna ikväll och då hamnar dom såklart här!

Idag hoppade vi lite calavetti för omväxlingsskull och Figo tyckte såklart att det var superkul! Det kan han däremot innantill så det räcker att jag styr, hehe. Efter passet så gick vi en promenad utomhus innan vi gick tillbaka till stallet. Figo var otroligt lugn imorses och inte alls så uppspelt som han annars här (trodde nästan att han var sjuk, det var han inte) så jag passade på att klippa honom. Det blev inte jättejämnt när jag klippte honom förra veckan när han dansade runt i hela stallgången som en skogstokig och betedde sig som en riktig apa, denna gången stod han helt still och blev väldigt mycket snyggare, haha!

Imorgon ska vi träna för Peter Härnstam och jag är så taggad, vi ska rida 12.40 så vi åker hemifrån vid 11. Det är första gången vi tränar för Peter och jag tror och hoppas att hans träningssätt kan passa oss jättebra! Om vi trivs så kommer det framöver bli träning för honom varannan vecka, KUL! Givetvis kommer jag fortsätta träna för mamma som vanligt.

SONY DSC

SONY DSC