Kom hem från jobbet vid 19, lagade middag och åt för att sedan gå ut till min älskling i stallet. Han är alltid så positiv och det är så himla uppskattat för då orkar jag också.

Vi borstade och myste i säkert 45 minuter innan vi gick ner till ridhuset. Hoppade upp och började rida. Skrittade fram i 15 minuter med fokus på att han skulle skritta igenom hela kroppen och ha så mycket övertramp med bakbenen som möjligt, skritten får vi ofta låga poäng på – på en häst som har 110cm upp till armbågen. Inte acceptabelt, haha! I skrittmaskinen har han ett övertramp på i alla fall 30cm. Så det jobbar vi på när vi skrittar fram, mellan i pauserna och efter passet. 

Skrittade många och långa skänkelvikningar och började sedan med en liten trav. Fokus på lösgjordhet istället för stor och luftig trav. Han satt fast i vänstersidan men red många övergångar, skänkelvikningar och istället för att dra tag i vänstersidan så jobbade jag på högersidan. Just för att komma bort ifrån problemet. Ju mer jag hänger i vänstertygeln desto värre blir det, därför är det bättre att lätta på vänster och jobba med höger istället.

Han var efter traven mjuk och fin i båda sidorna och galoppen var också fin! Red mycket förvänd galopp och långa slutor för att få igång bakbenen. Han gjorde stora och fina byten (dom har varit matta det senaste så det kändes skönt!). Jag var överlag nöjd med passet och otroligt tacksam över joggen i onsdags också! Annars hade vi legat efter vid det här laget…

Nu har jag ätit middag och ska träna för mamma om en stund! Och ikväll ska det packas tvättas… Tjoho! 

Vi hörs lite senare 🙂