Har märkt ett tydligt mönster i att Figo alltid går sämre andra starten på ett meeting, delvis för att han är tröttare men också för att det alltid innan andra starten har varit något runt om kring som stör oss – yttre omständigheter. 

Som i söndags, full storm… Allt bara blåste iväg och inget blev jag jag hade planerat. I sådana lägen måste man tänka om, och det försökte jag göra och var ändå lugn när jag hoppade upp, men Figo blev stressad när det blåste så och han märkte av min inre-stress så när jag hoppade upp gick luften liksom ur honom. 

Jag kan inte styra över stormen, det fungerar inte – såklart. Hade jag kunnat det så hade jag gjort det ;)! Men, jag kan lägga om min plan. Jag vet hur jag vill ha det, men just nu känner jag att jag behöver en backup-plan om det inte blir så. 

I vanliga fall tar vi ut Figo 1 timme innan start, då har jag ca 40 minuter till framridning och dag två kan jag inte värma upp längre än så. I fortsättningen kommer vi börja ta ut minst 1 timme och 20 minuter innan, för då kan skydden få blåsa iväg och sporrarna kan ha få kommit bort och hamnat i fel väska. Då har man tid för sånt. Det kommer alltså ha dubbelt så lång tid på oss för att göra i ordning, men framridningen kommer förbi den samma. 

Jag vill ju faktiskt kvala till SM, det är mitt mål med hela denna resan och då måste jag ju se till att förutsättningarna är optimala. Nu tänkte vi ju såklart inte att skydden skulle blåsa bort och att täcket skulle blåsa av, att mamma tappat bort min shiny-puts osv. Hade inte det där hänt så hade inte blåsten i sig varit något problem.  Men nu blev det ju som sagt det i alla fall… 

Jaja, nya tag – gör om och gör rätt! 

 

Världens finaste kille och mamma ♥️