J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

Hästhagen dag 2

Började min dag vid 7 för att åka till Figo. Vi bor ca 5 km från tävlingsplatsen och det fungerar riktigt bra! Figo var i alla fall pigg och glad och gnäggade glatt när jag kom för att ge honom frukost. Tog först en härlig morgonpromenad runt anläggningen så att han skulle få röra lite på sig och äta färskt Skåne-gräs, det blir ju knappast bättre än så 😉 

När han hade gått sin promenad och fått frukost åkte jag tillbaka till vårt boende och åt frukost. Efter någon timme var vi tillbaka hos Figo igen, ytterligare en promenad stod på schemat medans mamma mockade. Ännu mer gräs och mer asfalt… Han älskar asfalt! Försöker ta ut Figo så ofta som möjligt när vi är på meeting, det behöver inte vara 1 timmes promenader utan det räcker med att han ska få igång blodcirkulationen, han är ju som sagt van vid att vara ute i hage 12 timmar om dagen. 

Sedan åkte jag och mamma till Söderåsens nationalpark, så himla vackert!! Vi brukar inte vara så turistiga när vi är på tävling, men idag hade vi en dag utan måsten så då passade vi på. Gick en runda på 5 kilometer och sedan fikade vi vid en sjö. Otroligt bra väder och vacker natur. 

På eftermiddagen åkte vi tillbaka till Figo, käkade lunch på tävlingsplatsen och tog sedan ut honom på en jogg. Han kändes riktigt fin, rörde sig genom hela kroppen och lyssnade bra. Red därför inte så himla länge och red lätt hela tiden… När han var omhändertagen och jag hade putsat av all utrustning så satte vi oss på läktaren och kollade på küren. Det var både junior, Young rider och ponny. 

Jag äger bara WOW, Beatrice Ivarsson är en sån skicklig ryttare, så himla inspirerade! Hon vann dessutom, stort grattis! 

Alla (4 st) Young rider hästar var dock väldigt spända och ingen fick till ett program dom flöt på bra. Saga Terrrvik som jag lärt känna detta året och som vi stod jämte i stallet denna helg red sin superfina Tango, men han ville göra mer än att gå en young rider kür, det såg ut som om han hade bestämt sig för en GP kür! Han bjöd på många fina ettor, men när han lyssande på Saga var han fantastisk, det är sånt himla GO i den hästen! 

Ponnyerna bjöd på många fina kürer, bäst var helt klart Elin Mattsson. Jag tävlade mycket ihop med hennes storasyster Marina Mattsson på ponny, och båda dom systrarna rider verkligen så himla bra! Hon hade en väldigt mjuk ritt och Bodo var helt med henne. En ponny hade med en låt som jag hade i min ponnykür så jag satt och bölade på läktaren, min fina älskade ponny dog ju så allt det där är väldigt känsligt för mig. Saknar henne så mycket. 

Imorgon är det dags för FEI Mästerskap och vi är supertaggade!  

       

1 Kommentar

  1. Sv: Jag ska till Laholm 😀 du också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*