Det är inga lugna dagar för min del! Men jag klagar verkligen inte, jag vill bli bättre i min ridning och då måste jag rida också. 

På förmiddagen fixade vi hemma, hjälpte Bea att sätta upp hennes tävlingsfrisyr och sedan åkte jag med och coachade henne i hennes första MsvC:1. Hon har hittills tävlat två dressyrtävlingar (LB och LA) och igår fick hon över 64% och hamnade på en 11:e plats av 36 starter! WOW. Vi gillar att ha mål i min familj och Beas mål är att rida DM mot mig i September, alltså MsvA så nu gäller det att kvala 😉 

  

         

Bea och Copy-var (Figos moster)

Väl hemma igen red jag Plexus som nu fått ett nytt smeknamn efter några dagars ridande – Flexus. Och det ä precis det vi jobbar på, att flexa nacken. Han spänner gärna till och går naturligt väldigt högrest, så att få ner nacken och se till att han är helt avslappnad i övergångarna är lite trixigt, men det har redan blivit bättre och vi får inte glömma att jag bara haft honom i 4 dagar… 🙂 Så flexa nacken, hålla honom avslappnad och att han rör sig igenom kroppen hela tiden samt går framåt – det är där fokus ligger nu. Men åh va fin han är. 

   
      Efter att jag hade ridit Plexus bad pappa mig rida Grace. Hade samma tänk när jag red henne, flexa nacken, låg och avslappnad. Hon har också (precis som Flexus) mycket GO och är väldigt energisk, men hon höll sig på mattan ändå 🙂 fick till och med till några fina byten på slutet, som hon har väldigt svårt för. Eller ja… Byter gör hon men först med fram och sedan med bak, men dom blir bättre och bättre!

   
  
Red båda passen ihop med världens bästa pappa.  

Sist ut var Figo, när jag hämtade han i hagen så lyste hans ögon av lycka och jag kände att han tänkte – YES ÄNTLIGEN MIN TUR! Men på hans schema stod bara promenad och att beta gräs. Först blev han väldigt försvånad när vi inte gick in i stallet, han stannade till och kollade på mig – va?!… Men när jag ledde ho om till gräset så var han mer än nöjd. Efter promenaden så släppte jag in honom i en utan sommarhagarna (i smyg så inte mamma märkte något) och han blev såå glad!