Jag gick upp vid 05:20, fodrade hästarna och knoppade Figo. Åkte till Lidköping vid 7 och allt flöt på väldigt bra, vi var i tid och nästan lite tidiga – så skönt!

Figo skrek som en galning och flög runt på parkeringen när vi hade lastat ur, haha… Knäpphäst! Det är något med han och Lidköping alltså… Efter ett tag lugnade han ner sig och vi hade gott om tid på oss eftersom vi bleslutade att ta ut honom ur transporten 15 minuter tidigare än vanligt för att slippa onödig stress. Mamma handgick sedan med Figo medan jag tog på mig stövlar och frack.

På framridningen kändes han väldigt mjuk och avslappnad redan ifrån början och han kändes med mig – jag sa till mamma att det kändes för bra, haha! Såg till att han lyssnade framåt och bakåt men höll honom hela tiden i en låg och aktiv form. Efter ca 25 minuter plockade jag upp honom och satte mer tryck och WOW!! Den känslan var magisk och så bra har det nog aldrig känts, han flög fram och var väl uppe i fronten med luftiga rörelser. Han brukar glimta till ibland och jag har kännt lite av det där förut men denna gången höll det i sig i ca 15 minuter och åhh vad jag njöt! Jag sa till mamma att ”nu kan vi åka hem för det känns fantastiskt!”

Men eftersom det är helt nytt för Figo att gå sådär så dippade han efter dom där 15 minuterna – precis innan vi skulle in på banan. Han började sparka och byta galopp i piruetterna och ja, känslan var borta. Fick i alla fall till en helt okej piruett innan vi gick in.

Inne på banan blev han lite tittig (bra för mig för då håller han huvudet uppe, han är ridbar ändå). Han gjorde allt jag bad honom om men jag är riktigt missnöjd med piruetterna, han bytte inte galopp men hävde sig runt och vi hade inget flyt – så är det med Figo, ibland är dom jättefina och ibland går det inte alls. Höger öppna kom vi inte igång i, skrittpiruetterna var inte mer än okej och han ställde upp väldigt bredbent i första halten. Men trots att musten gått ur honom innan vi kom in på banan så kämpade han i övrigt på så himla bra! Fina travökningar, bra ökad skritt, fina volter och slutor, magiska serier och byten. Jag är överlag nöjd med uppvisningen men känslan var inte wow.

Vi fick i alla fall 63.816% (precis som i Hästhagen), retligt att vara så nära ett kval tre gånger nu – men så är det! 3 poäng (0,184%) ifrån 64%, men det kan jag inte hänga upp mig på. Får vi ett kval så får vi. Målet med våren var att försöka kvala till SM och det är precis det vi gör – kommer jag inte med så är det inte mer än så, vi har i alla fall försökt och gjort så gott vi kunnat!

Nästa tävling är redan nästa helg, Hammarö, och jag är så taggad! Figo är igång ordentligt efter den kortare vecka och jag har en bra känsla!