Hej igen gänget! Uppdateringarna sker inte superfrekvent för tillfället tyvärr. Ridningen känns sådär för tillfället, brukar ha sådana här perioder på vintern; men hade ingen sån i vintras så därför kommer den väl nu istället… 😉

Figo känns lika fin som vanligt, men jag har inte riktigt orken att hålla ihop och rida på. Har också kommit in i bett-djungeln nu när jag har inflammantionen i mina axlar och behöver något som ”tar lite bättre”. Just nu rider jag på ett mjukt relativt tjockt tredelat bett som bridong men det är för snällt – Figo är ju trots allt 181 cm hög och väger ca 700kg, så det blir inte jättelätt för mig med mina 60 kilo att hålla ihop honom. Hade tidigare ett tvådelat lite smalare bett, provade det igår men det blev istället för skarpt och låste dessutom fast i stången… Funderar på att köpa ett sprenger-bett igen men en annan variant denna gången.

Figo har känts lite konstig, speciellt i bytena sedan någon dag innan Lidköping (två veckor sedan) och han vill inte riktigt byta över till höger. Som tur är kommer vår (världens bästa) equiterapeut Daniel Kleen och går igenom Figo, hoppas såklart att han är sned någonstans så jag har svaret på problemet. Han är ju en känslig häst och blir lätt sned i bogar och bäcken – för ett tag sedan så levde han rövare i hagen och gjorde alla möjliga cirkuskonster så det vore inte så konsigt om något satt snett.