Figo kändes riktigt fräsch igår, han dippade inte i energinivå när vi kom in på banan vilket oftast alltid händer annars och bara det kändes som en vinst i sig!På framridningen glänste han till bitvis och var heeelt magisk, det har verkligen blivit sån otrolig skillnad på Figo på bara ett år…

Vi har nog kommit fram till att vi ska ha 35 minuters framridning – exklusive framskrittning. Figo är nämligen alltid ”varm i kroppen” redan när man hoppar upp. Med det här menar jag inte att vi inte behöver värma upp, men jag behöver aldrig lägga tid på att ”få igång honom” eller för att han ska bli lösgjord. Från sekunden jag tar tyglarna så är han helt med mig och gör det han ska, skulle jag bara ha 10 minuters framridning så tror jag att det skulle gå helt okej det med, i så fall kanske med minus för att han kanske inte blir helt samlad men i övrigt så behöver han aldrig ”ridas till”.

Tyckte vi fick till ett bra travprogram inne på banan, vi hade ett bra flow och inga större missar. I ryggningen så blev han för låg – men gjorde en bra halt innan, ryggade fint och kom direkt fram i trav, missen med att han kröp ner med huvudet får jag ta på mig som inte passade honom tillräckligt.

I skritten snubblade han till två gånger, men där emellan så var den bra. Galoppen kändes också fin, men jag måste vara noga med formen; speciellt i slutorna. Det blev missförstånd i piruetterna, han satte sig fint men vi har ju övat på helpiruetter hela vintern eftersom det är det som är i Intermediarie 1, om det hade varit helpiruetter igår så hade dom nog blivit jättefina ( 😉 ), nu blev dom istället lite hackiga när vi skulle sluta vända… Serien och ökningen blev bra och i sista halten så headbangade Figo med huvudet och vägrade stå still, haha..

Det är otroligt viktigt för min del att jag kommer ihåg att rida varje steg. Jag kan inte bara ”åka med” inne på banan. Även om det bara är minuter inne på banan så är det precis lika många minuter som jag hade haft om jag skulle ridit samma sak utanför banan och då hade jag minsann tänkt på varje steg och varje rörelse, förberett i tid och gjort allt som jag ska göra det. Igår är jag relativt nöjd med min egna prestation, jag tänkte på just detta väldigt mycket på vägen till tävlingen och tycker ändå att jag faktiskt kom till ridning större delen av tiden inne på banan, KUL!

Som ni förstår så blev det ändå en del missar och det finns mycket som vi kunde gjort bättre! Trots detta så fick vi ändå 64,4%(!!), vilket för oss känns helt fantastiskt. Hade detta varit för ett år sedan – med samma missar så hade vi nog snarare legat runt 58-61%. Känns häftigt att vi höjt vår lägsta nivå såpass mycket på så kort tid och jag är så stolt över vår utveckling tillsammans! Vi är så taggade på att se vad det här året har att ge 😀