Hoppla! 

Figo har inte gått något ordentligt pass sedan senaste tävlingen… Träningen med mamma var relativt lugn och det är helt klart annorlunda att rida på åkern och konsitionsträna vs. dressyr i paddocken. 

Han var stel som en pinne idag; eller snarare tung i handen. Han ställde sig åt båda håll men det kändes som om han föll framåt och inte hade några bakben alls. 

Red många övergångar (skritt-trav), flyttade skänkelvikning på 20m volt, förvänd galopp -byte över meddellinjen och ut i förvändgalopp. Han genomförde alla övningar bra men jag fick inte till den där känslan som jag ville ha i handen, allt eftersom blev det bättre men jag vet ju hur bra det kan kännas… 

Kände att han var slö i kroppen och lite ”måste vi..?, kan vi inte bara galoppera på åkern”. Men eftersom hindren stod uppe, en serie övermedellinjen, 5 hinder efter varandra på ca 60cm, gymnastikhoppning helt enkelt så bestämde jag mig för att ta den några gånger. 

Han hoppade fint alla gånger och blev mjukare och mjukare i handen för varje gång. När vi hade hoppat serien 6 gånger så kändes han superfin i handen. Han var igenom i hela kroppen och kändes dessutom så himla nöjd!

Planen ifrån förra veckan var att han skulle skritta idag, jogg imorgon, träning fredag och tävling lördag. Men jag är så glad över att red igenom honom idag istället för att stå med det här imorgon eller på dressyrträningen på fredag! 

   
 

Nöjd häst i solen utan täcke