Som några av er märkte igår så blev jag och Plexus borttagna från startlistan igår. Saken var den att när jag hade ridit Figo så blev jag kallad till sekretariatet. Där mötte överdomaren mig och sa att jag inte fick starta Plexus eftersom vi inte var kvalade.

Jag och många andra har läst/uppfattat det i TR som att; är hästen kvalad och ryttaren kvalad till en viss nivå så får man starta – utan att ha ridit kvalklasserna tillsammans eftersom båda ändå är kvalade.

Under denna våren har jag sett många hästar som bytts ut till höger och vänster och startat PSG på nationell nivå utan att ha ridit några kvalklasser, alls. Allt detta och att jag är säker på att jag läst det någonstans gjorde att jag anmälde oss till B:4 utan att kolla TR innan.

Jag blev otroligt chockad, men efter en tidigare händelse under dagen så orkade jag inte ifrågasätta. Flera runt om kring mig blev också chockade då vi var många som uppfattat TR på samma sätt som jag.

Hur som helst fick jag ta ut Plexus och rida honom på framridningen. Han var såå himla fin och lika cool som han är hemma! Planen var ju bara att ta det lugnt och ha en trevlig första tävling tillsammans. Jag vill inte låta självgod eller okänslig, men hade jag fått starta så vet jag at jag hade blivit placerad med Plexus också och det hade varit så himla kul!

Det tråkiga med detta är att någon faktiskt gått till sekretariatet och anmält oss, men rätt ska vara rätt…

Tanken med att jag lånade Plexus var att jag skulle kunna tävla mina hästar parallellt utan att behöva kvala P först. Men nu måste vi byta fokus till att kvala istället. Första gången blir nu på onsdag på en tävling på hemma klubben. Där ska vi rida en MsvC:1. Figo skulle också startat där, men har valt att stryka honom av olika anledningar.