J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

RIDA I REGN

Varning för långt inlägg…..

Sedan Figo blev tillrättad i bogen av vår equiterapeut (Daniel Kleen) för några veckor sedan så har jag känt att han skulle behöva en behandling till. Han har varit lite stelare i väntersidan än vanligt, gått lite innanför med bakdelen i högervarv både i trav och galopp samt att han varit lite kort i galoppen. Jag vet ju med mig att jag har en extremt känslig häst och att minsta lilla snedhet påverkar honom väldigt mycket. Känslan när jag har ridit har inte riktigt varit på topp och istället för att han känts samlad och fin i kroppen så har han känts som tre hästar att rida. Väldigt osynkad både med sig själv och mig, tråkigt nog. Men vi har ganatat på ändå, han har ju inte varit igång ordentligt på ett tag och det är egentligen inte så konstigt att han är såhär, men jag vill ju att han ska vara precis lika fin som han vanligtvis är.

I fredags hade i alla fall Daniel möjlighet att komma ut hit och kolla på Figo, han hade då 1 cm höjdskillnad i bäckenet och en liten snedhet i ryggen, alltså typ ingenting – men tillräckligt för att Figo ska bli påverkad, detta rättades såklart till. Joggade ett lätt pass på honom igår (lördag) och galoppen kändes genast mycket mer avslappnad än innan. Och idag började det kännas som om det inte är så långt tillbaka, snacka om att jag blev lycklig. Vi började passet i paddocken och sedan började det ösregna, men konstigt nog så trivs Figo bäst att ridas i regn – tror det var mycket därför jag fick en bra känsla äntligen. Mamma har också haft en häst som går bäst  regn, så himla lustigt! Men planen var idag att prova sadlar och för den sakens skull gick vi in i ridhuset.  Idag provade jag att rida halva passet med min sadel (Santa Cruz Leopold Gentec) och red andra halvan av passet i mammas Equipe Olympia. Jag får helt klart en mycket bättre position i Olympian och kommer närmre med benen och kan hålla om bättre. Den är väldigt mycket smalare i sätet vilket kändes skönt (i Leopolden så kan Figo kännas som att sitta på en nordsvensk 😉 medan han i Olymian kändes ”smal” och typ 20cm högre i mankhöjd?!). Upplevde kanske också att han rörde sig lite lättare. Anledningen till att jag provade ny sadel var för att utesluta det som en anledning att han inte går till 110% procent och till sin fulla kapacitet. Men idag gick han ju väldigt fin med Leopolden också…

Nu ska jag rida i Olympian varje dag och så får vi se hur han reagerar. Han har nämligen väldigt känslig rygg och man märker först efter ett par veckor om han inte gillar sadeln eller inte. Då är det ju perfekt att jag kan låna mammas! Trivs han i Olympian så säljer vi både Leopolden och min WOW-sadel och köper en sådan till honom istället. Mammas sadel är ju brun och all vår övriga utrustning är svart, samt att vi (jag och mamma) kommer tävla ihop framöver och då kan vi inte dela sadel. Så vet ni någon som säljer en svart Equipe Olympia kan ni ju höra av er… 😉 Jag trivs i alla fall otroligt bra i den sadeln, den hjälper mig verkligen i ridningen, hoppas hoppas bara att Figo kommer trivas i den också!

1 Kommentar

  1. Jag har också en Olympia och den är oslagbar.? Så håller tummarna att Figo gillar den med ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*