alltså snacka om att jag har världens bästa häst! Han hade sovit skönt i natt, åt lugnt sin frukost och fortsatte äta sitt hö undertiden jag knoppade och mamma borrade.

Sprang innan vi skulle värma upp bort till skara hästsport och köpte ett par nya sprenger sporrar (ni som följt med mig ett tag vet ju om mina problem, haha), idag blev det ett par 3,5 cm med mjuk rulle. Det var en chansning, men ärligt talat – han går ju inte perfekt med någon av dom sporrarna jag har nu heller, och känns det kasst är det ju bara att byta på framridningen. Och jag måste säga att längden och trissan var perfekt för oss i dagsläget, riktigt nöjd!

Brydde mig inte om att sätta för mycket tryck i honom på framridningen eftersom jag varken hade förhoppningar eller yttre press på mig. Tävlingem denna helgen är ju som sagt bara för att det var kul! Hade starten varit ”viktig” så hade jag satt mer tryck, samlat honom mer och lagt ännu mer fokus på att få upp honom i formen.

Underlaget på framridenen var till min besvikelse väldigt djup och tävlingsbanan hård med lite svikt – det gillar Figo i vanliga fall men framridningen med sitt djup hade påverkat honom negativt och blev därför inte lika spänstig inne på banan. Men han genomförde programmet bra, inga missar utom ett byte på kortsidan där jag inte hann få över honom på nya yttertygeln i tid och då flaxade han med höger bak. Ibland blev han dock lite lång och låg.

Vi red på över 67% och jag är jättenöjd! Imorgon ska jag sätta mer tryck och rida fram i ridhuset (hoppas att det inte är lika djupt där…)

Nu är vi tillbaka på tävlingsplatsen för att kvällsfodra Figo och gå en promenad med honom. Imorgon startar jag runt 9, hoppas verkliGen på uppehåll… Och ikväll blir det middag och mys med Lernbring på hotellet ♥️

Jenny har varit med hela dagen och tagit massor av fina bilder som ni ska få ta del av