God morgon fina ni!

Veckan har gått sååååå fort. Jag har packat och ridit ett pass på Figo, i måndags och igår gick vi bara promenader. Vi ska ju tävla fre-sön så det känns helt klart bäst så 🙂 Men i tisdags där emot så  tränade jag med honom för mamma och han var magisk.

Ni som har följt mig ett tag vet ju att mitt störta problem här i livet (skämt åsido haha) är valet av sporrar. Jag har en tanke i bakhuvudet, som är helt skev, att bara för att Figo är över 180cm hög och väger 350kg så känns det omöjligt att rida med ett par sporrar som är kortare än 3,5cm, don’t ask why. Så jag har under snart tre år pendlat mellan två olika sprenger-sporrar med rulle. En med ”tjock” rulle och en med ”smal” rulle. Han känns helt okej fin med dom, men…. Hela tiden försöker jag ju rannsaka oss som ekipage för att bli bättre. Och varje gång jag lägger om skänkeln så känner jag hur Figo spänner till. Jag får effekt av skänkeln ett par steg, men han spänner varje gång till i kroppen. Som när någon trycker in fingrarna i sidan på en, så reagerar han.

hör och häpna i tisdags bytte jag till ett par kortare sporrar (2cm?), men med likadan rulle som jag ridit på innan (sprenger med tjock rulle). Och Figo kändes heeeeeeelt fantastisk. Han var avslappnad och rörde sig mjukt genom hela kroppen och när jag la om skänkeln så svarade han framåt och lättade av i handen istället för att spänna emot i ganascherna.  Mamma (som alltid vet bäst :*) har varit på mig flera gånger att Figo kanske inte är så tillfreds med sporrarna men att jag inte riktigt vetat vad jag ska byta till… Så fick jag min magkänsla att jag skulle prova ett par kortare (som alltid när det gäller sporrar) och nu är han som en helt ny häst.

Det är klart att Figo gått bra med de lite längre sporrarna också, men kanske inte varit riktigt så tillfreds som han känns nu, det har såklart också gått i perioder. Figo är ingen häst som man måste driva på frammåt (han har egen motor) men det är i rörelserna som jag behöver ”använda” sporrarna för att de ska bli korrekta.  Figo är en sån häst jag skulle kunna rida i repgrimma, barbacka och utan sporrar/stövlar och han skulle göra allt jag ber honom om – men inte med full kvalité.

Så nu är det kortare sporrar som gäller och så hoppas vi att han fortsätter vara lika fin 🙂