I tisdags var det i vanlig ordning dags för Peter träning. Det är sån häftig känsla när vi bara går från klarhet till klarhet. Traven är just nu så bra den kan vara, både ”rakt fram” och i alla skolor. 

Under tisdagens pass la vi störst fokus vid galoppiruetterna där Figo gärna förekommer mig och hamnar bakom skänkeln. Han kan vända i både hel och halvpiruetter, problemet är bara det att han gör det utan att vänta på mina hjälper – haha. 

Därför la vi oss på en fyrkant 15×15 meter och vände kvartsvändningar i varje hörn. Fokus låg på att han skulle lyssna framåt mellan vändningarna, samla sig lugnt i vändningarna och bara vända så många steg jag vad honom. Detta arbetet gick väldigt bra och efter något varv åt varje håll så gick jag in och vände i halvpiruetterna på diagonalen och dom blev jättefina!

Hedanefter ska jag nästan bara göra kvartsvändningar och bara ”checka av” hel- och halvpiruetterna ibland. 

Resten av passet (sista 10-15 minuterna) la vi faktiskt fokus på….. Piaff!! Fatta den känslan, att faktiskt kunna träna på det och få riktigt bra hjälp. Jag tyckte att Figo skötte sig jättebra även om det blev galopp på stället ibland istället för trav (piaff). Nästa gång ska jag ta med tömkörningsgjorden så ska vi försöka den vägen också. Vi måste hitta ett system som han förstår så att det blir rätt ifrån början, han förstod när Peter gick bakom också men det kan vara lättare för Figos del att skilja ut vad han ska göra om man först lär in det från marken. 

 
Så fin i kroppen nu   
 
Figo spanar in sina zebra-mönstrade paddar som vi köpte på GHS!