Igår när jag tog in Figo för att ha SPA-dag så lät det konstigt när han gick i stallgången in i spolspiltan, och då hade han såklart dragit av sig höger framsko.. Typiskt… Han fick i alla fall som vanligt avspolade hovar + olja, biolight, massage, liniment och sedan fick han stå under värmefilten i säkert 2 timmar, snacka om nöjd häst! 

Hittade som tur var skon och pappa slog på den så fort han kommit hem, så himla bra med föräldrar som kan! Mamma har alltid skott mina ponnys – ofta med uppsikt av vår hovslagare Marie-Lousie Martinsson – världens bästa. Och om jag förstått det hela rätt så skodde som alla sina hästar innan vi skaffade så många. 

  

Idag åkte jag till gymmet direkt efter frukost, länge sedan nu men åh så roligt det var, även om jag kände att jag har tappat en hel del… Så fort jag kommit hem så longerade jag Figo, han skötte sig bra och verkade tycka att det var riktigt skönt. Efteråt tog vi en promenad på grusvägen och dagen till ära var världens bästa massör Nina Brink här så Figo fick massage. Det behövs eftersom han anstränger sig så hårt hela tiden och jag tror att det är bra för alla hästar oavsett ansträngningsnivå, även den gamle kan behövs få igång blodcirkulationen och känna sig uppskattad och ompysslad.

 

Nu ska jag ut och mocka och tvätta det sista ifrån tävlingen! 

Snart kommer en film upp från helgens tävlingar i Sigtuna (Segersta)