Sporrbytet till igår var en riktig vinst! Aldrig någonsin har han travat så bra ? galoppen kändes också jättefin, jag måste bara passa mig för att inte driva för mycket med dom här sporrarna in i piruetterna och vara försiktig med högerskänkel i högerbytena (det låter som om jag har värsta monstersporrarna men det är bara det att jag har en känslig häst men som ibland behöver det där lilla extra drivet) 

  
Här är ”dom lite vassare” sporrarna jag använder, ja ni förstår ju… 

På dagens träning checkade vi av lösgjordheten i den höga formen, där måste jag hela tiden tänka på att få med höger bak bättre för att han ska slappna av bättre i innersidan. Detta gör jag lättast (för oss) genom att göra öppnor, både i trav och galopp. Vi börjar gärna träningspasset i galopp för då kommer han igång mycket bättre. 

Sedan kollade vi på bytesserierna som satt allihop –YES. Efter det arbetade vi med skolorna traven. I slutorna måste jag få med ytter framben lite till – alltså att bogen ska leda slutan, då blir dom jättefina! I öppnorna måste jag böja igenom lite mer och inte göra dom så tvära (Peter säger att dom är 4++ spår när jag dom istället för 3, haha…). I och med att han är känsligare för dom här sporrarna så måste jag ha ytterskänkeln intill redan innan öppnan för om jag lägger till den precis när vi ska in i öppnan så fattar han galopp. Gör bara ryttarn rätt så blir öppnorna magiska ? 

  
Sedan kollade vi lite snabbt på piruetter och galoppsaxen. Dom kändes riktigt bra båda två, men jag måste backa av lite och lita på att Figo kan ta sig runt i piruetten ”själv” annars driver jag för mycket och han sätter sig för mycket och blir för centrerad.

Jag är riktigt nöjd med träningen och det kändes som ett kick-ass pass innan Åstorp! Vi är så taggade ???