Igår var det Peter-träning igen! Och gud va fort vi utvecklas tillsammans. Peter hittar verkligen dom där små sakerna som gör helheten så mycket bättre. Och eftersom vi ganska nyss började träna för honom (januari) så har han helt nya ögon på oas och kommer ständigt med nya tips och trix – som fungerar. 

Igår började vi passet med att öva på piaffen (givetvis hade jag värmt upp innan). Men vi satte på inspänning och så hoppade jag av. Peter gick jämte och försökte få honom trampa för hand och rent spontant kändes som om han förstår det här bättre än när jag sitter på. Därför ska vi föröka på detta viset framöver.

Efter det hoppade jag upp och tränade som vanligt. Vi checkade av traven (öppnor, slutor samt övergångar mellan trav och passage) och i slutet av passet jobbade vi med piruetterna och sedan med galopsaxarna, både den ut int1 och int1b – så kul!

Idag har Figo vilat (bara gått i skritten 60 min) och ska faktiskt vila imorgon också. Det är ju tävling både nästa och näst-nästa helg så vi får lägga in några extra vilodagar nu. Allt för att lägga upp en perfekt plan för oss.

img_1554.jpg