Eller ja… i alla fall klockan 6 ? Idag ska jag följa med pappa på hoppträning för Henrik Lanér(?). Pappa ska träna båda sina hästar och jag ska grooma, det är visserligen inte så mycket att göra när pappa är iväg med jag kan ju i alla fall hålla i hästen ??. Han ska träna i Tosseryd, i samma ridhus som jag framöver ska träna för Peter Härnstam. Det ska bli kul att se hur stället ser ut och inte minst lära mig vägen dit ? Nästa tisdag är det förhoppningsvis dags för oss att träna för Peter! 

Vi här hemma igen 13:30 ca räknar vi med, då blir det lunch och sedan ska jag in till biblioteket för att hämta några kursböcker och efter det rida Figo. Hade egentligen velat rida ut men det är verkligen så himla halt  så det känns livsfarligt. 

Men om jag känner mig inspirerad från hoppträningen så ska vi rida över lite bommar och hoppa lite lätt. Vi brukar lägga in det med jämna mellanrum och när underlaget lagt sig bättre i ridhuset ska vi sätta igång och hoppa på riktigt igen. Jag tycker verkligen att det är så viktigt, dels för att Figo älskar att hoppa så att han ska få ha det lite kul men också för att aktivera alla hans muskler. Jag tror att den varierade träningen är den bästa, varesig det är hopp- eller dressyrhäst ☺️