Idag stod ett förberedande pass inför morgondagens Intermediare 1 på schemat. Planen var främst att checka av galoppsaxen och bytesserierna. 

Redan från start kändes han fantastiskt fin, bra mellan hand och skänkel, lyssnade på minsta tygeltag och OJ vad jag har kommit till insikt hur viktigt och vilken stor skillnad det gör med en helt stilla ytterhand som ligger nära manken. Bara det ”lilla” har gjort jättestor skillnad i ridningen och för känslan, han blir mycket stadigare och inte alls lika på och av som han annars kan vara. 

Efter uppvärmingen så red jag öppna, volt, sluta så som det ligger i Int1 och det kändes för första gången riktigt bra! Han blir gärna lite svajig eftersom han inte är tillräckligt stark än. Men idag var jag supernoga med ytterskänkeln när vi vände upp på medellinjen och han tog det jättebra! Allt beror ju hela tiden på hur noggrann jag är som ryttare, det märks så himla väl speciellt när det kommer till en sån här rörelse som är lite svårare för oss.

Sedan red jag igenom saxen. Började med långa slutor (i uppvärmingen) och byte rakt fram på slutet. Efter det red jag två ”vändningar” (galoppsluta, byte, galoppsluta) och tillsist tre stycken – så som det ligger i programmet. Här ligger fokuset för oss på själva övergångarna mellan höger och vänster/vänster och höger byte. Vårt ridhus är lite för kort 50m+ så jag kan inte rida ”hela vägen” ut på linjen. Slutorna kan han ju, det är bytena där emellan som är lite krångliga…;) 

Avslutade med att göra serierna (5 byten i vart tredje och 7 byten i vartannat), detta är ju hans paradkort och han satte dom även idag, bortsett från en gång i tvåorna där jag vart lite nonchalant och inte gjorde en tillräckligt tydlig bytesskänkel, hehe…

Jag har helt klart en bra känsla inför morgondagens start! Men han har gjort sådan enorm utveckling de senaste veckorna så att jag är supernöjd redan nu som det är 🙂 Han har gjort en fantastiskt resa på bara 1,5 år, för oss gälle det att se helheten och inte nödvändigtvis resultaten.