Var framme i Sigtuna i god tid efter ett smärre världskrig i bilen om vilken väg vi skulle åka, haha ;)! Nu har jag sagt till mamma att hon får reka vägen själv nästa gång och skriva ut en egen vägbeskrivning…

När vi kom fram var Figo pigg och glad, han fick massor av pussar innan vi gick till tävlingsbanan för att kolla på Susanna när hon red Dobbie. Idag hade hon tyvärr lite stolpe ut, Dobbie blev väldigt spänd när hon kom in i ridhuset men måste bara att säga att va fint Susanna rider! Så himla duktig! Hoppas Dobbie är mer avspänd till morgondagens start.

Efter hennes ritt bytte jag om medan mamma tog Figo på en promenad. Hade glömt betfor hemma, kändes som han kunde behöva det efter 5 timmar på transporten, men fick pratat med Susnanna så hon tog med det till Figo – TACK!

Gjorde iordning Figge när vi hade en timme till start och hoppade upp 40 minuter innan. Han kändes lite seg och hade inte riktigt bakbenen med sig ifrån början när jag värmde upp men efter skritt, trav och galopp med fokus på att hålla honom låg, framåt och positiv så valde jag att ta spöt. Behövde bara lägga till det några gånger och sedan var det minsann snurr på bakbenen – så himla praktiskt! Bitvis kändes han helt maaaagisk, bästehästen…

Inne på banan blev han lite tittig, med det är bara bra, i alla fall i dag. Han blir sällan oridbar när han blir tittig utan kommer istället upp mer i formen, vilket är väldigt praktiskt. Han är ju stor och inte naturligt byggd i uppförsbacke, så det har vi fått jobba en hel del med. Även om han nu ofta går i en bra form nu så dippar han till ibland. Men med lite solkatter på ridhusbottnen och stora fönster så gick han riktigt fint, och  då känns det fantastiskt!

Han skötte sig jättebra inne på banan och jag är verkligen jättenöjd. Enda självkara missen var första halten där han ville trava iväg innan jag fått ordning på tyglarna och då var jag tvungen att stanna honom igen och sedan rida fram. I övrigt är jag väldigt nöjd med alla skolor, volter, byten, piruetter med mera. Hade velat dra på lite mer i travökningarna med underlaget var halt, och ojämnt och jag visste att om jag hade ökat fullt ut hade det med störta säkerhet blivit galopp… Skritten kändes okej men lite överilad, imorgon ska den vara lite lugnare utan att bli matt och ha mer övertramp!

Vi belönades med 64,649%, helt galet! Det var ju nära sist också (i Hästhagen) så det har ju kanske inte känts omöjligt, men tiden är knapp och allt måste klaffa nu (helst igår), måste tacka min brist av nervositet för att alltid kunna prestera – även när det behövs som mest! speciellt med tanke på att han igår Inter riktigt gjorde som jag ville.. Men nu har vi vårt första kval till SM. Har jag väl bestämt mig för något så blir det gärna så, även när jag tar pappas hopphäst och bestämt mig för att rida Young rider SM, haha…;)