Alltså det här med värmefilt är verkligen världens bästa grej! Det var genom Wille Pettersson (hoppryttare) som jag blev tipsad om att använda värmefilt på min häst. Då var jag i USA men var verkligen sugen påsätt testa det på Figo när jag kom hem, jag hade ju ändå en liggandes och tänkte – varför inte? Det kan ju knappast skada.

Och mycket riktigt så ÄLSKADE Figo sin värmefilt, redan första gången jag använde den så gäspade han och man riktigt såg hur han slappanade av i musklerna mer och mer desto längre han stod.

I somras hade jag den på kyliga kvällar eller innan hård träning för att mjuka upp musklerna. I höstas var den perfekt efter regninga och blåsiga dagar och i vintras var den givetvis toppen när Figo kom in från hagen med snö upp över öronen, haha!

Nu använder vi den flera gånger i veckan, ibland ställer jag till och med Figo under filten medan jag gör annat bara för att han tycker om det så himla mycket och blir så mjuk i kroppen – plus att han får slappna av på riktigt. Givetvis har jag den också innan så många pass jag kan, ibland hinner jag dock inte men ibland hinner jag med att han står under värmefilten både innan och efter passet.

Efter ca 30-40 minuter på ryggen brukar jag dra fram filten över nacken istället, toppen för er med stela hästar eller som i mitt fall med Figo; med nackproblem. Så ibland ligger den bara på nacken, om jag måste prioritera.

Värmefilten är verkligen perfekt för oss hästägare som inte har råd/plats med ett hästsolarie. Man kan dessutom ta med den överallt och kostar sällan mer än 800kr (vilket känns som väl investerade pengar i sin hästs välmående), min syster la faktiskt ut en förfrågan på Facebook och hittade en för bara 100kr!!

Nästa grej som ska provas är…… Spikmattan! Det har ju blivit då himla poppis med ”spiktäcken” och jag tror det kan vara jättebra för cirkulationen, samtidigt som jag bara rååååkar ha en spikamatta liggandes här hemma, haha! Jag tänker mig att jag kan spänna fast den löst med täckesgjordar och sedan lägga värmefilten över… Hmm… Jag kommer med en utvärdening!

DSC02493DSC02498DSC02501DSC02503