Hej fina ni! Veckorna bara rullar på men otroliga mängder plugg, en del jobb och såklart mycket häst… Men SNART är alla studier över och då blir det mycket lugnare igen… 🙂

Det är inga fler tävlingar inplanerade för oss vilket både känns skönt och lite tråkigt eftersom vi precis hade hittat ett fungerade system. Nu blir det fokus på lite svårare rörelser under vintern (piaff, passage och byten i varje) vilket känns otroligt kul men också lite läskigt! Figo fick massage av vår massör i förra veckan och hon tyckte han såg finare ut än någonsin i kroppen, extra kul eftersom intensiteten i träningen har ökat och det egentligen inte vore så konstigt om det drog med sig lite muskelont..

Imorgon är sista träningen för i år och efter det ska Figo få en vet-check inför vintern. Planen är att rida fram till jul någongång och att han sedan får två veckor med aktiv vila (uteritt och lätt longering), vill inte ställa av honom helt eftersom han verkligen är i toppform och han lätt blir stel i kroppen under vintern när det är så kallt. Figo får ju som ni säkert vet lugnare perioder under hela året, med 3 dagars vila mellan tuffa tävlings- och träningsperioder.

dsc_1220