J Lindström Dressage

Eat - sleep - ride - repeat

Wow

Kan lugnt säga att jag har världens finaste hästar och att gårdagen var allt annat än lugn, haha! Satt på första hästen vid 10, efter att jag hade mockat stallet, och det var Chomsky som åter igen skulle bytestränas. Till höger går dom bra men vänster krånglar lite, ibland stampar han med bak och ibland är han ett efter med bak. Men jag tycker att det blir bättre för varje gång, Rom byggdes inte på en dag… Han tar i alla fall det hela med ro och ibland blir bytena rena och jättefina! Det kommer nog bli bra tillslut. 

Vid 13 var det dags för Figo, i tisdags skulle han bara longeras men eftersom jag redan var igång efter att ha ridit Plexus (som var helt fantastisk) så tänkte jag att jag likaväl kunde jogga Figo istället. Det ångrar jag verkligen för det gick sååå himla dåligt, han lyssnade inte ordentligt för skänkeln och satt fast i vänstersidan och bredongen fastnade under stången fler gånger, så knepigt. Men fick tillslut ridit igenom honom och var relativt nöjd. Men det blev väldigt mycket mer svettigt än vad jag hade tänkt… 

Igår var han dock helt magisk! Underbara älskade häst, han börjar bli så jäkla fin nu. Det är verkligen så himla roligt att rida honom när han är sån! Man sitter bara och ler hela tiden. Han gjorde fint piruettarbete, superfina serier och en magisk trav, LYCKA! 

Plexus var också otroligt fin, han börjar bli så himla avslappnad och som en riktig gummiboll! När jag red med lite mer dressyrtänk, upp med nacken/in ännu mer med bakbenen så vill jag ha mer tryck framåt i traven men Plexus går gärna in i passage, speciellt i skolorna. Så det jobbade vi på igår att han hela tiden måste tänka framåt och på slutet gick det riktigt bra! Dessutom har bytena fallit på plats och vi gjorde några riktigt fina serier. Jag ska jobba ännu mer på att han ska bli lika mjuk och avslappnad i den höga formen som i den låga. 

Sist ut (när jag var extremt trött) var Armani. En som är uppstallade hos oss som jag har hjälpt en del med ridningen. Igår skötte han sig fint ifrån början och han är väldigt tillagd när man låter han gå i den formen han själv vill gå i. Men börjar jag böja och kräva mer än vad han brukar bli utsatt för så sätter han sig väldigt gärna på tvären och det gjorde han igår också. Men vi redde ut det också och på slutet så skötte han sig också bra! 

Snacka om att jag var helt slut efter dom fyra hästarna… Värkte i hela kroppen och jag ville bara sova, haha.. Vilket jag gjorde med all rätt i soffan vid 21. 

Bilder kommer i nästa inlägg 

1 Kommentar

  1. Så tacksam att du hjälper oss med Armani, han behöver bli ”utsatt” för lite mer och få lära sig hur han ska göra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 J Lindström Dressage

Producerad av WebArtDesignUpp ↑